top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRaquel

Counseling voor vrouwen, dat is wat ik doe. Ik introduceer je dan ook graag aan de term 'glimmeren'.

Ken jij dat al? Glimmeren? Sinds ik dit woord, heel recent, tegen ben gekomen denk ik hier veel over na. Kort gezegd, is het het tegenovergestelde van 'triggeren'. Dit heeft natuurlijk een negatieve lading. Glimmeren is dus de keerzijde, een klein momentje van geluk. Hoop. Schoonheid. Blijheid. Opluchting.


Het woord triggeren kennen we inmiddels wel. Glimmeren geeft je echter veel meer. Je kunt jezelf hierin ook trainen. Het is ook heel nuttig om te gebruiken, en vrouwen hieraan te herinneren, tijdens counseling.

Counseling voor vrouwen. Deze gaat over glimmeren, het tegenovergestelde van triggeren

Hoe mooi is het, wanneer je zelfs in je meest donkere tijden, een paar glimmers kunt zien. Het kan van alles zijn. De lach van een ander, een stukje chocola, zonlicht wat ergens precies goed op schijnt, de eerste momenten na het wakker worden 's ochtends. De laatste momenten voordat je in slaap valt 's avonds.

Laat het je 'triggeren' om die glimmer iets langer vast te houden. Als is het maar een paar seconden. Laat het glimmeren in jezelf. Dan kleine stukje geluk. Dat kun je langzaamaan langer laten duren. Een paar seconden. Na een tijdje een paar minuten. Dit kun je oefenen en trainen. Wanneer je stress en onrust meedraagt in je lijf, zijn deze kleine momenten goed voor je zenuwstelsel. Het brengt je fysiek weer een stukje kalmer, dichterbij.


Counseling betekent voor mij zoveel als iemand begeleiden tijdens een zware periode, er voor iemand zijn na een zware periode, en vooral: de vrouwen die ik counsel in hun waarde laten.


Ik werk vanuit het principe dat jij altijd degene bent die het beste weet wat het beste is voor jou. Jij weet dat. Ik pretendeer dat niet te weten. Dat zou niemand moeten doen. Jij bent de enige die een volledig beeld heeft van jouw situatie, jouw gevoelens, jouw gedachten. Wanneer ik je kan helpen tot jouw eigen inzichten te komen, zijn dit altijd de beste. Het geeft je ook een plaats om te groeien en zelfvertrouwen te laten floreren. Je doet het immers zelf.


Glimmeren is het tegenovergestelde van triggeren - quote van mijn eigen voormalig counselor

Ik begeleid je enkel naar het zoeken van jouw uitweg. Want dat kan heel lastig zijn, vooral als je tegenslagen hebt gehad. Door de bomen het bos niet meer kan zien. Zaken uit het verleden weer naar boven komen. Je je gevoel voor jezelf kwijt bent geraakt. Er mensen in je directe omgeving zijn die je actief aan jezelf doen twijfelen, die je kleineren, die constant over grenzen gaan. Als we dit verder doortrekken komen we bij psychisch geweld. Wat zo enorm heftig is, maar tegelijkertijd ook heel geraffineerd werkt. Er zijn vaak weinig mensen die je hierin steunen. Want waar er 2 zijn hebben er 2 schuld toch? Ik ben van mening dat dat absoluut niet waar is. En om daar je weg uit zien vinden is zwaar. Heel zwaar. En het is een enorm proces.


Om even niet teveel de diepte in te gaan (daar komt later meer van) ik heb zelf ook e.e.a. meegemaakt qua psychisch geweld. En ik ben counselor. En 1 van de eerste, kleinste, maar meest handige tips die ik kreeg van mijn counselor was: probeer zolang als het lukt in die glimmer-momentjes te blijven hangen. Probeer, het moet niet. Je zal zien dat het, op jouw tempo, iets kleins en op termijn iets heel waardevols zal toevoegen aan je dag. En uiteindelijk aan jou.


Glimmeren. Denk er gewoon nog eens aan terug.


Online kennismaking (kosteloos)

Wil je eens met mij spreken en zien of ik je kan helpen dmv counseling? Ik ben een allround counselor, gespecialiseerd in stress- en rouwcounseling, Acceptance and Commitment Therapy, Mindfulness Based Cognitive Therapy en nog een paar andere kleine aanvullingen.

Mijn counseling gaat altijd uit van jou. Als je denkt dat mijn counseling jouw iets kan brengen kun je hieronder direct je eerste, gratis consult boeken.8 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page